FRUITOIDS

Fruitoids är en spelautomat som vissa tycker är lite läskig medan andra tycker är helt festlig. Att vissa spelare ser Fruitoids som lite skrämmande är på grund av att symbolerna är i form av levande frukter. Det är ju något som går mot naturen, men så är inte heller Fruitoids en slot av denna världen. De levande frukterna, ”fruktoiderna”, lever nämligen i rymden!

Fruitoids är en videoslot från den nyskapande spelutvecklaren Yggdrasil Gaming, som har svenska rötter, men numera har säte på Malta. Yggdrasil Gaming har tidigare framför allt fokuserat på nummerspel av olika slag, men har på senare tid börjat kika mer mot spelautomater och videoslots.

De slots, inklusive Fruitoids, som man utvecklar och lanserar på nätcasinon, är alltid färggranna och har en hel mängd läckra 3D-effekter. Lite speciellt är också att bakgrundsmusiken i spelen är moderna remixer av lite äldre musikstycken. Vem sa att slots inte kan vara kultur?

De bonusfunktioner som Fruitoids kan ståta med är respins och multiplikatorer. Det låter förmodligen inte som så mycket, men samtidigt aktiveras dessa funktioner med ganska jämna intervall, så spelandet blir aldrig tråkigt. Respin-funktionen aktiveras när du tar hem en vinst på tre eller fler symboler på en insatslinje. Övriga positioner börjar då snurra på nytt och du får chansen att komplettera de befintliga vinsterna. Denna respin-funktion fortsätter tills dess att du kammar noll på ett snurr. Multiplikatorfunktionen aktiveras när du fyller ett helt hjul med en och samma symbol. Ju fler hjul som fylls, desto större multiplikatorer adderas till dina vinster.