GAME OF THRONES – MICROGAMING

TV-serien Game of Thrones toppar alla topplistor i alla möjliga kategorier. Serien är den mest sedda och produktionen är den dyraste någonsin. Förmodligen är Game of Thrones också den blodigaste TV-serien genom tiderna. Om det finns någon topplista när det gäller bar hud ligger förmodigen Game of Thrones i topp även på den.

En annan lite speciell sak med Game of Thrones är att serien också är tema för en videoslot. Det är den brittiska spelutvecklaren Microgaming som har skapat denna och premiären gick i början av december 2014.

Game of Thrones är en mycket välgjord videoslot som innehåller det mesta. En bra sak med spelet är att det egentligen inte spelar någon roll om man är ett stort fan av TV-serien eller om man inte har sett en enda minut av den. Huvudsaken är att man tycker om slots som har en snygg grafik, ett utmärkt ljud och många bonusfunktioner.

Bonusfunktioner i Game of Thrones
Game of Thrones är möjligen inte lika fullmatad med funktioner som andra slots med teman från populärkulturen. Här finns emellertid en hel del skoj att utforska.

De specialsymboler Game of Thrones kan ståta med är vildsymboler och scattersymboler. Båda dessa symboler fungerar enligt standard, men det ska nämnas att vildsymbolerna kan komma staplade och därmed göra hela hjul till jokerhjul.

Scattersymbolen (minst tre stycken) aktiverar spelets bonusrunda. Om du aktiverar bonusrundan får du välja bland fyra free spins-lägen. Microgaming har använt de fyra kungafamiljernas namn för denna funktion, vilket är ett klart läckert grepp. Det finns några skillnader mellan de fyra free spins-lägena och det handlar framför allt om antalet gratissnurr samt multiplikatorns storlek.

Game of Thrones har också en gamble-funktion, och den är utmärkt på alla sätt och vis. Funktionen i sig är en okomplicerad historia (krona/klave), men presentationen är något alldeles extra.