Nyasha visar ånger

fter målsuccén under första halvan av säsongen har Nyasha Mushekwi nu fem allsvenska matcher i rad utan mål för Djurgården. Anfallaren menar att flyttryktena har bidragit till att han tappar fokus på spelet. Det har varit så många saker i huvudet, jag har tänkt på om jag ska stanna eller lämna, säger han till FotbollDirekt.se.

Under den allsvenska vårsäsongen gjorde Nyasha Mushekwi elva mål i Djurgårdströjan, och var en starkt bidragande orsak till Blårändernas starka säsong.

De senaste matcherna har målproduktionen dock avtagit från zimbabwiern, som är mållös i de fem senaste seriematcherna för Djurgården.

– Jag vill inte skylla det på något, jag tror mest att jag behöver jobba hårdare. Om jag jobbade 100 procent måste jag jobba 200 procent. Det är den andra halvleken av säsongen, jag måste hitta nya sätt att göra fler mål, säger Mushekwi till FotbollDirekt.se efter dagens Djurgårdsträning på Kaknäs.

– Jag känner att jag har svikit mig själv lite grann. Det har varit så många saker i huvudet, jag har tänkt på om jag ska stanna eller lämna… Jag säger inte att det är en ursäkt, men jag måste få tillbaka mitt fokus. Om jag lämnar eller stannar spelar ingen roll, fortsätter han.

Har osäkerheten och uppståndelsen påverkat din prestation?
– Till viss del, ja. Även om jag försöker att inte tänka på det undrar jag varje dag om jag kommer få ett samtal där någon säger: ”Sätt dig i ett flygplan och åk dit”. Jag har haft matcher jag behövt fokusera på, det har inte varit så enkelt. Men det är en del av spelet, antar jag, säger han med en axelryckning.

Djurgården som lag har även fått se sin obesegrade svit på 15 raka matcher bruten efter den tunga derbyförlusten mot AIK och helgens 2-0-förlust mot Elfsborg.

– I de flesta matcherna i vår svit då vi var obesegrade i 15 raka har vårt jobb och vår prestation varit på topp. Även om vi inte hade bollen jobbade vi väldigt hårt, men i de två senaste matcherna känns det som att vi inte rört oss lika kliniskt som i de tidigare matcherna där vi vann eller kryssade. Om vi kan förbättra det och jobba hårt så kommer resultaten att visa sig i matcherna, säger Mushekwi.

Anfallaren menar att han just nu inte vet något mer om hur det blir med sin framtid, men derbyt mot Hammarby på måndag är Mushekwis sista på lånekontraktet från Sundowns.

– Bortsett från faktumet att det skulle kunna vara min sista match är det en stor match. Nu kommer vi från två förluster, och har inte vunnit ett derby den här säsongen… Alla i omklädningsrummet vet vad matchen betyder, inte bara för oss utan också för fansen. Vi måste trycka på, vad det än krävs måste vi trycka på. Oavgjort är inte ett rimligt resultat, vi måste trycka på, avslutar han.

Källa: fotbolldirekt.se