TURNING TOTEMS

Det finns ett par spelutvecklare som skapar en tydlig grunddesign med en ännu tydligare spelidé och sedan i praktiken bara ändrar temat när man utvecklar en ny slot. Så är fallet med spelutvecklaren Thunderkick. I skrivande stund (juni 2014) har Thunderkick lanserat åtta stycken videoslots och de påminner alla inte så lite om varandra. Detta är dock inte per automatik något dåligt. Ett bra koncept är ett bra koncept, oavsett hur många gånger det kopieras.

Turning Totems är en typisk videoslot från Thunderkick. Den har samma lekfulla grafik och samma typ av ganska sparsmakade ljudbild som övriga slots från denna spelutvecklare. Dock kan den faktiskt ståta med några bonusfunktioner som inte tidigare har figurerat i Thunderkicks slots. Här finns sammanlagt fyra bonusfunktioner, nämligen respins, free spins, multiplikatorer och en ”Inwinity”-funktion.

Hjulen är utformade som totempålar och när du klickar igång en spelomgång kommer var och en av de totalt 15 positionerna att snurra separat. Om du får minst fem stycken symboler av samma slag på hjulen efter ett snurr kommer de aktuella symbolerna att låsas och sedan snurrar övriga positioner en gång till för att ge dig chansen att komplettera med ytterligare en eller flera symboler av samma slag. För varje lyckosamt omsnurr följer ytterligare ett omsnurr tills det att några ytterligare symboler inte tillkommer.

Om du skulle få minst fem ormsymboler (spelets scattersymbol) på hjulen är det bara att hoppas på minst ytterligare en sådan symbol. Med minst sex scatters får du nämligen tillträde till free spins-läget. Varje scatter belönar dig med två gratissnurr vilket gör att du som mest kan vinna 30 free spins. I free spins-läget kan du ta del av successivt ökande multiplikatorer som kan multiplicera dina vinster med upp till 5x.